Blog został przeniesiony, nowy adres bloga to: kuchnianaszapolska.pl Wpis, który chcesz przeczytać, znajduje się tutaj: Piwo jałowcowe, kozicowe, zapraszam!
Kurpie i Mazowsze / LATO / Napoje / PRZEPISY
Blog został przeniesiony, nowy adres bloga to: kuchnianaszapolska.pl Wpis, który chcesz przeczytać, znajduje się tutaj: Piwo jałowcowe, kozicowe, zapraszam!
Kupiłam to na targu staroci w Olszynach u takiego dziwnego pana ;). W sumie nie było złe, ale jakoś nie czułam zewu, żeby robić sama. Inna sprawa to brak jałowca ;). PS. Też spotkałaś się z opinią, że “te Kurpsie są INNE”?
LikeLike
Ptasia, domowe lepsze! Ja czasem też kupuję na tych różnych jarmarkach, ale domowe to jednak domowe, chyba nawet wolę je niż kwas chlebowy :) Ale ja w ogóle lubię wszystkie takie fermentowane..
A co do Kurpsiów to zdecydowanie, zresztą jak się tam pojedzie to widać, że jest inaczej, ale w tej opinii to raczej tak średnio pozytywnie, nie? Kojarzy mi się głównie taki stereotyp, że Kurp=zawzięty.. Wiadomo jak to ze stereotypami jest.. ;)
LikeLike
A Ptasiu, a jałowca jest dużo w lasach jak się jedzie na Rudkę! I u mnie pod oknem jeden (ten ze zdjęcia) ;)
LikeLike