Monia, a próbowałaś kiedyś potrzymać najpierw kilka godzin kotlety w mleku z cebulką, a dopiero później panierka i na patelnię? Rozpływa się w ustach. Pan R. od zeszłych wakacji serwuje nam już tylko tak ;)
ps. Schaboszczak był w zeszły w weekend z pieczonymi w kombiwarze ziemniaczkami i z mizerią. Pycha :)
Mówisz, że dobre? Ja zwykle (tzn. mniej więcej raz do roku ;)) po prostu cieniutko rozbijam, ale jak chwalisz, to spróbuje, cebula bardzo do mnie przemawia :)))
Zrobienie świetnego schabowego to sztuka, którą niewiele kobiet (przynajmniej tych, które przewinęły się przez moje życie) opanowało. To prawda, że smaży się go na smalcu, nie oleju?
A jak z opanowaniem tej sztuki przez mężczyzn? :) Pewnie ilu kucharzy tyle poglądów, ja przyznam, że nie przepadam za zapachem smalcu, ale rzeczywiście wielokrotnie spotkałam się z opinią, że na smalcu kotlety lepiej się smaży. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na blog pod aktualnym adresem: http://kuchnianaszapolska.pl
wczoraj u mnie kotlet schabowy był na obiad :) bardzo lubię takie kotlety :)
LikeLike
Dobry schabowy nie jest zły :-)
LikeLike
Monia, a próbowałaś kiedyś potrzymać najpierw kilka godzin kotlety w mleku z cebulką, a dopiero później panierka i na patelnię? Rozpływa się w ustach. Pan R. od zeszłych wakacji serwuje nam już tylko tak ;)
ps. Schaboszczak był w zeszły w weekend z pieczonymi w kombiwarze ziemniaczkami i z mizerią. Pycha :)
LikeLike
Mówisz, że dobre? Ja zwykle (tzn. mniej więcej raz do roku ;)) po prostu cieniutko rozbijam, ale jak chwalisz, to spróbuje, cebula bardzo do mnie przemawia :)))
LikeLike
Zrobienie świetnego schabowego to sztuka, którą niewiele kobiet (przynajmniej tych, które przewinęły się przez moje życie) opanowało. To prawda, że smaży się go na smalcu, nie oleju?
LikeLike
A jak z opanowaniem tej sztuki przez mężczyzn? :) Pewnie ilu kucharzy tyle poglądów, ja przyznam, że nie przepadam za zapachem smalcu, ale rzeczywiście wielokrotnie spotkałam się z opinią, że na smalcu kotlety lepiej się smaży. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na blog pod aktualnym adresem: http://kuchnianaszapolska.pl
LikeLike