Mięso

6 thoughts on “Kotlet schabowy

  1. Monia, a próbowałaś kiedyś potrzymać najpierw kilka godzin kotlety w mleku z cebulką, a dopiero później panierka i na patelnię? Rozpływa się w ustach. Pan R. od zeszłych wakacji serwuje nam już tylko tak ;)

    ps. Schaboszczak był w zeszły w weekend z pieczonymi w kombiwarze ziemniaczkami i z mizerią. Pycha :)

    Like

  2. Zrobienie świetnego schabowego to sztuka, którą niewiele kobiet (przynajmniej tych, które przewinęły się przez moje życie) opanowało. To prawda, że smaży się go na smalcu, nie oleju?

    Like

    • A jak z opanowaniem tej sztuki przez mężczyzn? :) Pewnie ilu kucharzy tyle poglądów, ja przyznam, że nie przepadam za zapachem smalcu, ale rzeczywiście wielokrotnie spotkałam się z opinią, że na smalcu kotlety lepiej się smaży. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na blog pod aktualnym adresem: http://kuchnianaszapolska.pl

      Like

Zapraszam do komentowania