Przetwory / Wielkopolska / WIOSNA

Kiszone szparagi

szparagi3

Blog został przeniesiony, nowy adres bloga to: kuchnianaszapolska.pl

Wpis, który chcesz przeczytać, znajduje się tutaj: Kiszone szparagi (kliknij). Zapraszam!

Advertisements

19 thoughts on “Kiszone szparagi

  1. 30 km na pólnoc od Poznania też uprawia się szparagi. Ogórki kiszone świetnie mi wychodzą, ale o szparagach nie słyszałam- dzięki za przepis, muszę zrobić koniecznie :)

    Like

  2. Ha, myślę sobie, że jeśli wyrośnie mi boćwina w większej ilości (te potencjalne chwasty w dziwnych miejscach to jednak chwasty ;), zamarynuję łodygi – może właśnie tak, jak tu?

    Like

  3. Pierwsza próba – wyplułem! Był to świerzy ok 2 tyg. specyfik. Nie wyrzuciłem jednak, znów spróbowałem po 4 tyg., znów obrzydzenie ale zjadłem całego. Po miesiącu znowu, też jakoś tak dziwnie smakują, ale są kwaśne, i pyszne – w smaku bardzo podobne do ogórków. Robiłem białe i chyba za wcześnie otwarłem. Myślę że tego smaku trzeba się “nauczyć”, jak np. owoców morza (zapach i smak pierwszych krewet był………:)

    Like

    • Piotrze, ogromnie się cieszę, że jednak Ci posmakowały! Mi szczególnie odpowiada to, że są cały czas fajnie chrupkie, ale odnośnie “uczenia się” smaków – b. trafna uwaga :-) Pozdrawiam!

      Like

Zapraszam do komentowania

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s